O Olhar do Colecionador

This installation curated by Maria Alice Milliet established dialogues between pieces separated by time and space by bringing together similar themes to integrate two adjacent, differently laid out rooms. The long horizontal supports are meant to emphasize new perspectives. Windows and slits in the body of these panels seek to create transparency and visual permeability in the space. Purposefully, the large lengthwise axis that runs along the entirety of the two rooms is in line with the reception panel and turns it into a unifying link that extols its larger size and, as it goes through the crosswise panels, it creates windows in their bodies that afford an ongoing, unhindered view that gives the room a porous atmosphere.

300-4-149409_Colecionador_ARTE3

See also