Redux House

The project comprises a floor slab, four sections, and a top slab. Outside the floor slab there emerges a large concrete volume containing the swimming pool and deck which extends along the slope of the lot and ends up floating via a small, albeit striking, cantilever. The floor slab is 50 cm above ground and supported by recessed foundations, which enhance the delicate manner in which the project was implemented on the land.  Visually, the house seems to float. The layout was split into four blocks. The first block contains the private area (four bedrooms and a steam room), the second only the master suite. The third contains the service section (kitchen, laundry room, and the help’s living room, bathroom and bedrooms). Finally, the last block houses the garage and technical fittings.

300-4-149336_ReduxHouse_MK27

See also